Vashistissa

Boulderpaikka Solangissa

Pohjimmainen syy, miksi halusin tulla Manaliin, oli sen läheisyydessä olevat kiipeilypaikat. Lähdinkin heti toisena päivänä katsastamaan paikan tarjonnan. Vuokrasin crash padin, hankin topon High Himalaya Adventuresista ja otin tuktukin läheiseen boulderpaikkaan Solangiin. Hetken etsiskelyn jälkeen löysin aukean, joka oli täynnä isoja lohkareita. Yhden lohkareen kimpussa näkyi kolme hahmoa. Menin jututtamaan kavereita kysellen missä mikäkin topossa oleva kivi on. Puhuttuamme hetken englantia toisillemme yksi heistä kysyi, että puhunko minä suomea. Juu, kyllä minä puhun.

Kaverit oli mukavaa kiipeilyseuraa ja suunnilleen samaa tasoa kuin minä. Tikkasin heti lämppärien jälkeen Blind Spotin (7a) heidän betoillaan. Se sitten jäikin ainoaksi mainitsemisen arvoiseksi suoritukseksi siltä päivältä. Reitit olivat kuitenkin hienoja ja kiipeily mahtavaa, joten päätin palata mitä pikimmiten ja selättää ainakin From Finland With Love :in.

Hostelli tarjoaa pyykkinarun

Suunnitelmani kariutuivat sairastuttuani flunssan ja vatsataudin yhdistelmään. Kaikki turistit kuulemma ovat sairastaneet saman taudin tultuaan tänne, joten ei tässä olla pekkaa pahempia. Pari päivää meni sängyssä maatessa ja vieläkin on hieman heikko olo. Syksy tekee tuloaan tänne, joten kiipeilyt täällä taitaa olla kiipeilty. Lähden pois heti kuin paranen. Seuraavaksi kiipeilen sitten Hampissa etelän lämmössä.

Koska en ole päässyt kiipeilemään, olen tutustunut hostellini respan tyyppiin. Kaverin nimi on Vicky ja hän järjestää myös turistimatkoja, kuten kaikki hostellien respat. Eräänä iltana hän kutsui minut ja kaverini luokseen kertoen, että hänellä olisi tärkeää informaatiota meille. Menimme respaan, jossa oli Vickyn lisäksi neljä muutakin intialaista. He kaikki olivat tuhannen päissään ja tarjosivat meille viskiä. Vicky kertoi meille puolitoistatuntia, kuinka hienoja paikkoja Intiassa on ja että hän voisi varata meille ties mitä matkoja. Häneen voisi luottaa toisin kuin Delhin Comission Sharkkeihin. Myyntipuheidensa lomassa hän chattaili facebookissa ex-tyttöystävänsä kanssa ja kertoi kuinka hän oli vastikään eronnut ja kuinka surullinen hän on. Muut paikalliset olivat jostain syystä kuolla nauruun.

Vicky täytti toissa päivänä 23 vuotta. Hän kutsui meidät illalla luokseen juhlimaan synttäreitä. Olimme ilmeisesti osoittaneet kuntoisuutemme respassa viettämänämme iltana. Söimme sipsejä ja jonkun paikalla olleen tekemää pizzaa sekä joimme viskiä. Vicky oli ainoa, joka osasi englantia niin hyvin, että hänen kanssaan pystyi keskustelemaan. Juttelimmekin hänen kanssaan pitkän tovin ja hän kertoi värikkäästä elämästään. Hän oli kova naistenmies ja kaatanut naisen melkein jokaisesta maailman maasta, Suomi mukaan luettuna. Seksivinkkenä hän kertoi, että potenssi paranee, jos syö viisi valkosipulia päivässä ja että aktia voi pidentää syömällä pistaasipähkinöitä seksin aikana. Hän oli myös seikkaillut saharan autiomaassa, viettänyt yltäkylläistä luksuselämää Pariisissa ja taistellut Nepalin mafiaa vastaan. Kova jätkä.

Öinen vesisade tuli lumena vuorille

Heti alussa löytämäni matkakaveri Marko lähti eilen Delhiin aikomuksena jatkaa sieltä sitten lentäen Malesiaan. Minä vaihdoin huonetta halvempaan ja keskityn nyt täysillä paranemiseen, että pääsisin eteenpäin täältä.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vashistissa